BİNYAMİN NETENYAHU'DAN YENİ İSİM ÖNERİSİ

İsrail basınında yer alan haberlere göre Binyamin Netanyahu, 'Demir Kılıçlar Operasyonu'nun adının değiştirilmesini önerdi.

Hükümet kaynaklarına göre Netanyahu, Kabine toplantısında konuya değinerek, 'Demir Kılıçlar Operasyonu'nun adının değiştirilmesini önerdi. Kan 11'de Michael Shemesh'in haberine göre Netanyahu, Gazze Savaşı, Simchat Tora Savaşı ve Yaratılış Savaşı gibi isimleri düşünüyor.

HAMAS TÜNELİ

İsrail ordusu, Gazze'deki önemli bir sınır kapısının yakınında şimdiye kadarki en büyük Hamas tünelini keşfettiğini açıkladı.

İsrailli yetkililer, tünelin 4 kilometreden fazla uzandığını ve 7 Ekim'deki saldırılar sırasında Hamas'ın girdiği bölgeler arasında yer alan Erez sınır kapısından birkaç yüz metre uzakta bir girişe sahip olduğunu söyledi.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari Pazar günü yaptığı açıklamada, 'Bu tünele milyonlarca dolar yatırım yapıldı. Bu tüneli inşa etmek yıllar sürdü. İçinden araçlar geçebiliyor' ifadelerine yer verdi.

YENİ OYLAMA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bugün, Gazze'de yeni bir ateşkes çağrısı ve İsrail ile Hamas'ın insani yardım için Gazze'ye erişime izin vermesi ve sağlanan yardımın BM tarafından izlenmesi yönünde bir talep üzerinde oylama yapması bekleniyor.
Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın